CE: Nu există discuţii privind un program de salvare a Italiei

Un oficial al Comisiei Europene (CE) a declarat, miercuri, că nu există discuţii privind un program de intervenţie financiară externă pentru Italia, iar acţiunile şi obligaţiunile italiene sunt atacate tot mai dur pe pieţe din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat.

149 afișări
Imaginea articolului CE: Nu există discuţii privind un program de salvare a Italiei

CE: Nu există discuţii privind un program de salvare a Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă se discută un "bailout" pentru Italia, un purtător de cuvânt al CE a răspuns negativ.

"Nu se discută despre asta. Suntem foarte încrezători că angajamentele în care au intrat guvernele europene, inclusiv cel spaniol şi cel italian la momentul acordului, vor fi adoptate, deci nu avem motive de îndoială", a afirmat el.

Comisia va transmite miercuri, 3 august, un comunicat privind situaţia de pe piaţa datoriilor de stat, unde randamentele obligaţiunilor Spaniei şi Italiei au crescut puternic în pofida acordului încheiat pe 21 iulie de liderii UE pentru salvarea Greciei şi pentru flexibilizarea fondului de stabilitate financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici