Cea mai mare bancă din Europa reduce cu 10% salariile a sute de contractori şi le cere să intre în concediu fără plată

Cea mai mare bancă din Europa reduce cu 10% salariile a sute de contractori part-time de la divizia de investment banking din Londra şi le va cere să intre în concediu fără plată timp de două săptămâni, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

4571 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din Europa reduce cu 10% salariile a sute de contractori şi le cere să intre în concediu fără plată

Cea mai mare bancă din Europa reduce cu 10% salariile a sute de contractori şi le cere să intre în concediu fără plată

Salariile angajaţilor pe bază de contract de la divizia de operaţiuni bancare globale şi pieţe ale HSBC Holdings vor fi reduse fără excepţie, în această lună, a spus sursa.

O parte din personalul IT şi unii analişti financiari ai diviziei vor fi şi ei afectaţi, dar măsura nu va fi extinsă la angajaţii full-time.

"Este o practică de rutină la divizia Global Banking & Markets, de a evalua regulat salariile contractorilor, pentru a ne asigura că sunt conforme cu nivelul din piaţă şi pentru a ţine sub control costurile", a explicat ulterior HSBC.

Directorul general al HSBC, Stuart Gulliver, este presat de investitori să reducă costurile pentru îmbunătăţirea profitabilităţii.

HSBC, care generează majoritatea profiturilor în Asia, a prezentat în iunie un plan pe trei ani de renunţare la unele operaţiuni, reducere a numărului de angajaţi cu circa 50.000 şi de restrângere a costurilor anuale cu până la 5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici