CEO-ul Alphabet a încasat o sumă uriaşă în 2022, în timp ce mii de angajaţi de la Google au fost concediaţi

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a primit o compensaţie totală de aproximativ 226 de milioane de dolari în 2022, de peste 800 de ori mai mult decât salariul mediu al unui angajat, a precizat vineri compania.

802 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Alphabet a încasat o sumă uriaşă în 2022, în timp ce mii de angajaţi de la Google au fost concediaţi

Compensaţia lui Pichai a inclus premii în acţiuni de aproximativ 218 milioane de dolari, se arată în documentul depus.

Disparitatea salarială vine într-un moment în care Alphabet, compania mamă a Google, a redus numărul de locuri de muncă la nivel global, potrivit Reuters.

Compania a anunţat în ianuarie că intenţionează să reducă 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume, echivalentul a 6% din forţa sa de muncă globală.

La începutul acestei luni, sute de angajaţi ai Google au organizat o grevă la birourile companiei din Londra, în urma unei dispute legate de concedieri. În martie, angajaţii Google au organizat o grevă la birourile companiei din Zurich, după ce peste 200 de angajaţi au fost concediaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici