- Home
- Economic
- GALAŢI, (12.03.2024, 12:52)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii de la UDJ Galaţi au inventat pâinea cu friptură: Carnea nu se vede, dar se simte
- Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi au inventat pâinea cu friptură.
- Specialiştii spun că friptura nu se vede, dar se simte.
- Invenţia a primit brevetul OSIM.
2030 afișări
Cercetătorii de la UDJ Galaţi au inventat pâinea cu friptură: Carnea nu se vede, dar se simte
Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au inventat pâinea cu friptură. Este vorba despre o pâine în care a fost adăugat un concentrat de proteine miofibrilare din carne. Acestea au gust de porc, vită, pasăre sau peşte.
„Procedeul de obţinere a pâinii echilibrate nutriţional în proteine reprezintă o soluţie de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică de a avea un conţinut optim în aminoacizii esenţiali. Autorii (Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc) au plecat de la premisa că pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, au explicat cercetătorii pe portalul universităţii gălăţene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum să-ți stimulezi metabolismul? 5 moduri simple de a accelera pierderea de grăsime
-
A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
-
Veşti bune pentru milioane de români. Poşta Română a început sâmbătă distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai
OSIM a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru pâinea proteică. Inventatorii susţin că produsul lor ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare de pâine.
„Pâinea astfel obţinută ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare de pâine. Politicile de realizare şi distribuţie, cu protecţia celor săraci, trebuie să vină prin nişte programe guvernamentale sau locale. Pâinea echilibrată nutriţional va trebui să existe pentru toţi consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preţ subvenţionat. Pâinea echilibrată nutriţional în proteine este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, dar se simte!”, a precizat profesorul Petru Alexe.
Citește pe alephnews.ro: IQ-ul tinerilor stagnează încă din anul 2000. Care sunt cauzele
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe