Cetăţenii ţărilor UE reduc consumul pe fondul crizei. Excepţii - românii şi germanii. Cu cât au crescut vânzările în România

Cetăţenii statelor europene, preocupaţi de criză, tind să diminueze consumul, singurele excepţii fiind România şi Germania, unde vânzările de produse sunt în creştere, notează ziarul italian La Repubblica, în ediţia online.

954 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii ţărilor UE reduc consumul pe fondul crizei. Excepţii - românii şi germanii. Cu cât au crescut vânzările în România

Cetăţenii ţărilor UE reduc consumul pe fondul crizei. Excepţii - românii şi germanii. Cu cât au crescut vânzările în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit datelor publicate de ziarul italian, vânzările de produse în detaliu în zona euro au scăzut cu 1% în aprilie, comparativ cu luna martie; la nivelul celor 27 de state UE, scăderea este de 1,1%. Pe întregul an, vânzările în detaliu au fost în scădere cu 2,5% în zona euro şi cu 1,9% la nivelul întregii Europe.

În privinţa produselor nealimentare, La Repubblica notează că scăderile sunt de 1,4% în zona euro şi de 1,2% în cele 27 de state membre, în timp ce, în sectorul alimentelor, băuturilor şi tutunului, vânzările sunt în creştere cu 0,3% în zona euro şi în scădere cu 0,1% la nivelul tuturor statelor membre.

"Totuşi, nu toţi europenii părăsesc atât de rapid magazinele şi centrele comerciale. Germania înregistrează o creştere a vânzărilor de 1,3% în aprilie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. (...) Singura ţară unde se mai înregistrează o creştere a vânzărilor este România, +0,8%", observă La Repubblica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici