Chiriţoiu: Anumite aspecte din investigaţia Comisiei Europene pe Gazprom privesc şi România

Anumite elemente din investigaţia antitrust declanşată în septembrie de Comisia Europeană (CE) în sectorul gazelor naturale din zece state UE din Europa Centrală şi de Est privesc şi România, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

204 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu: Anumite aspecte din investigaţia Comisiei Europene pe Gazprom privesc şi România

Chiriţoiu: Anumite aspecte din investigaţia Comisiei Europene pe Gazprom privesc şi România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Investigaţia declanşată de UE pe Gazprom nu acoperă acum şi România, dar sunt aspecte care ne privesc", a afirmat Chiriţoiu joi într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu poate oferi informaţii suplimentare.

Comisia Europeană a precizat în septembrie că suspectează un comportament exclusivist, precum împărţirea pieţei, împiedicarea accesului la reţele, bariere în calea diversificării ofertei, ca şi un posibil comportant exploatator, precum preţuri excesive.

Gazprom, OMV şi RWE, E.ON Ruhrgas se numără printre companiile care sunt anchetate de Comisia Europeană în cadrul unei investigaţii antitrust de amploare în sectorul gazelor din zece state UE din Europa Centrală şi de Est, transmite Reuters.

Comisia Europeană suspectează un comportament exclusivist, precum împărţirea pieţei, împiedicarea accesului la reţele, bariere în calea diversificării ofertei, ca şi un posibil comportant exploatator, precum preţuri excesive.

România importă indirect gaze de la Gazprom, prin intermediul unor firme agreate de grupul rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici