Florin Roman: Ciolacu refuză să convoace sesiune extraordinară. PSD vrea pensii speciale, nu alocaţii. Replica liderului pesedist

Liberalul Florin Roman a afirmat, joi, că preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu refuză să convoace sesiunea extraordinară solicitată de PNL pentru desfiinţarea pensiilor speciale, astfel că PSD a ales păstrarea pensiilor speciale, nu dublarea alocaţiilor pentru copii.

1717 afișări
Imaginea articolului Florin Roman: Ciolacu refuză să convoace sesiune extraordinară. PSD vrea pensii speciale, nu alocaţii. Replica liderului pesedist

Ciolacu propune: Să punem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare şi proiectul privind reducerea TVA

„PSD tine cu dinţii de pensiile speciale! Marcel Ciolacu, preşedintele PSD refuza propunerea pe care am făcut-o: sesiune extraordinara in care sa voteze proiectul PNL privind tăierea pensiilor speciale, pentru plata alocatiilor copiiilor! E bine măcar ca s-au separat apele! Sa ştie tot poporul ca PSD vrea #pensii speciale, nu alocaţii!”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Anterior, deputatul PNL transmitea PSD-ului că trebuie să aleagă între păstrarea pensiilor speciale sau dublarea alocaţiilor de stat, deoarece nu există bani la buget pentru ambele demersuri. Totodată, liberalul solicita convocarea unei sesiuni extraordinare.

„În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, susţinea Florin Roman.

În replică, Marcel Ciolacu i-a transmis, în mod ironic, lui Roman, că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare ar trebui să fie şi proiectul acestuia privind reducerea TVA, iniţiativă nesusţinută de PNL.

Ciolacu propune: Să punem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare şi proiectul privind reducerea TVA propus de Florin Roman

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare solicitate de PNL ar trebui să fie şi proiectul lui Florin Roman privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, proiect nesusţinut de PNL.

„PNL trebuie să-şi aducă aminte şi de proiectul iniţiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem şi pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a răspuns şi la afirmaţiile liberalului Florin Roman, care susţine că PSD ar trebui să aleagă între pensii speciale şi alocaţiile de stat.

„Esre foarte bine faptul că PNL şi-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocaţiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare. Deşi a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluţii”, a subliniat Ciolacu.

El a afirmat că PSD susşine desfiinţarea pensiilor speciale, însă va fi doar „o altă lege declarată neconstituţională”.

„PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liberalul Florin Roman a scris, joi, pe Facebook, că dacă PSD va vota tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament.

Proiectul de lege privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5% este iniţiat de liberalul Florin Roman, însă acesta a fost retrimis la comisie în plenul din 18 decembrie, nefiind susţinut nici măcar de PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat pe 17 decembrie că „în acest moment bugetul nu-şi permite o reducere pe TVA”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici