Citigroup ar putea plăti şapte miliarde de dolari pentru a scăpa de o investigaţie în SUA

Citigroup este aproape de un acord cu Departamentul de Justiţie din SUA în cadrul căruia ar plăti circa 7 miliarde dolari pentru a scăpa de acuzaţii că ar fi vândut instrumente financiare garantate prin ipoteci cu probleme înaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru WSJ.

115 afișări
Imaginea articolului Citigroup ar putea plăti şapte miliarde de dolari pentru a scăpa de o investigaţie în SUA

Citigroup ar putea plăti şapte miliarde de dolari pentru a scăpa de o investigaţie în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca şi autorităţile americane finalizează detaliile unei înţelegeri care ar ajuta instituţia de credit să evite un proces federal în privinţa ipotecilor, au spus sursele WSJ.

Un acord ar putea fi anunţat începând de săptămâna următoare.

Apropierea de o înţelegere amiabilă marchează o schimbare semnificativă faţă de mijlocul lunii iunie, când Departamentul Justiţiei a avertizat că intenţionează să deschidă un proces dacă Citigroup nu creşte substanţial suma oferită, scrie cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

Citigroup a propus iniţial statului 4 miliarde de dolari, în timp ce autorităţile au încercat să obţină 10 miliarde de dolari, au spus sursele.

Banca a susţinut că acţiunile sale de dinaintea crizei nu ar trebui să impună penalităţi atât de mari şi că ar trebui să plătească mult mai puţin decât JPMorgan Chase, care a acceptat un acord amiabil în valoare de 13 miliarde de dolari.

JPMorgan a vândut semnificativ mai multe instrumente financiare garantate prin ipoteci înaintea crizei, au spus sursele.

Unii investitori mari, care au considerat suma de 10 miliarde de dolari ca fiind excesivă, au sugerat ca Citigroup să rişte un proces în instanţă dacă nu poate scăpa de acuzaţii prin plata a 3-4 miliarde de dolari.

Analiştii se aşteptau ca o înţelegere cu statul să coste banca circa 5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici