Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următorul an

Citigroup estimează că Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următoarele 12-18 luni, cu consecinţe grave pentru restul statelor uniunii monetare, inclusiv dificultăţi economice prelungite.

659 afișări
Imaginea articolului Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următorul an

Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următorul an (Imagine: Shutterstock)

Analiştii Citigroup consideră că ieşirea Greciei din zona euro ar putea avea loc în următoarele două-trei trimstre, transmite Bloomberg.

Cea mai probabilă dată pentru plecarea statului elen din uniunea monetară este 1 ianuarie 2013, potrivit unui raport al băncii.

"Ne aşteptăm la dificultăţi economice prelungite şi presiuni pe pieţele financiare în statele de la periferie, care se vor revărsa într-o nouă recesiune pentru zona euro, în acest an şi în următorul", notează analiştii.

O misiune a oficialilor Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene se află în Grecia pentru evaluarea situaţiei economice şi financiare a statului.

Surse oficiale citate recent în presa străină indică un sentiment de îndoială că Grecia îşi mai poate atinge obiectivele convenite cu instituţiile financiare internaţionale, în timp ce Germania şi alte state din zona euro ar putea evita să suplimenteze ajutoarele acordate statului elen.

Citigroup avertizează şi că Spania şi Italia vor intra probabil în acorduri de "bailout" înainte de sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici