Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu

Comisia Europeană (CE) a aprobat finanţarea nemarbursabilă din fonduri europene pentru construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, proiecte de 850,7 milioane euro şi o lungime totală de 121,8 kilometri.

321 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu

Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Din costul total al celor două proiecte, contribuţia din fonduri europene este de 724 milioane euro, diferenţa de 126,7 milioane euro fiind achitată de la bugetul de stat.

"Aprobarea finanţării europene pentru aceste două proiecte va duce şi la creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene la MTI până la sfârşitul anului, urmând ca în 2012 şi 2013 să cheltuim integral cele două miliarde de euro alocate pentru proiectele de infrastructură rutieră. În următoarele săptămâni vor începe efectiv şi lucrările la aceste proiecte, după finalizarea perioadei de proiectare prevăzute în contractele semnate în lunile mai şi iunie", a declarat într-un comunicat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 38,8 km, proiectul incluzând şi construcţia unui drum de legătură între Nădlac şi DN7 în lungime de 5,91 kilometri. Costul total este de 240,25 milioane euro, iar termenul de finalizare a fost fixat pentru 2013. Proiectul prevede construcţia a două poduri, a 11 pasaje, trei noduri rutiere, a unui centru de întreţinere şi a două zone de servicii, contribuţia UE fiind de 213,88 milioane euro.

Construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu, în lungime de 82,07 km, va costa 610,45 milioane euro, din care 510,15 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile de la UE. Proiectul prevede construcţia a nouă poduri, trei viaducte, 25 de pasaje, opt noduri rutiere, a două centre de întreţinere şi a patru zone de servicii, termenul de finalizare fiind 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici