Comisia Europeană aprobă depăşirea deficitului bugetar de 3% din PIB şi pentru 2021

  • Comisia Europeană suspendă şi la anul limita de deficit bugetar
  • Limita deficitului bugetar permisă era de 3% din PIB
  • România va atinge până la finalul anului un deficit bugetar de 9% din PIB
221 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă depăşirea deficitului bugetar de 3% din PIB şi pentru 2021

Sursa foto: profimedia

Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie al Uniunii Europene anunţă că limita de 3% din PIB a deficitului bugetar va rămâne suspendată şi pentru 2021. Măsura a fost luată pentru a sprijini statele să îşi revină pe parcursul recesiunii cauzate de pandemie. 

România a depăşit această limită încă de anul trecut, când a avut un deficit de 4,6%. Pentru finalul lui 2020, analiştii preconizează că deficitul bugetar al României va urca la 9% din PIB.

Chiar şi aşa, nu noi o ducem cel mai rău. Franţa şi Italia vor atinge până la finalul anului un deficit bugetar de peste 11%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici