Comisia Europeană: Plăţi de peste 150 de miliarde de euro prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă

Plăţile efectuate de Comisia Europeană până acum în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă depăşesc 150 de miliarde de euro.

225 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Plăţi de peste 150 de miliarde de euro prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă

Potrivit unui comunicat al CE, după plata de vineri a unei sume de 6 miliarde de euro în favoarea Spaniei, suma totală plătită până acum statelor membre în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă depăşeşte 150 de miliarde de euro.

„Aceasta este o etapă importantă în punerea în aplicare a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, instrumentul-cheie aflat în centrul planului de redresare NextGeneration pentru Europa, în valoare de 800 de miliarde EUR. În puţin peste doi ani de la crearea sa, MRR a stimulat reforme şi investiţii transformatoare în toate statele membre ale UE, accelerând tranziţia verde şi cea digitală şi sporind rezilienţa globală a Uniunii”, susţin reprezentanţii Comisiei.

De asemenea, Comisia a lansat vineri o hartă interactivă online care prezintă proiectele sprijinite de MRR şi puse în aplicare pe teren de statele membre. Harta va spori şi mai mult transparenţa funcţionării MRR şi a impactului său tangibil asupra cetăţenilor, întreprinderilor şi societăţii civile din UE.

Harta va fi actualizată periodic pe măsură ce noi informaţii devin disponibile.

Harta îi va ajuta pe utilizatori să vizualizeze peste 100 de reforme pe care statele membre le-au pus sau le pun în aplicare ca parte a planurilor lor de redresare şi rezilienţă, cum ar fi introducerea de către Spania a unei noi taxe pentru ambalajele din plastic de unică folosinţă, simplificarea procedurilor de acordare a licenţelor pentru instalarea surselor regenerabile de energie în Grecia sau o reformă anticorupţie în Croaţia.

Sunt incluse în prezent pe hartă şi peste 250 de investiţii, cum ar fi lansarea procedurii de achiziţii pentru sistemul de transport din Riga (Letonia), introducerea unui abonament forfetar pentru a favoriza transportul public durabil în Austria sau finalizarea lucrărilor pentru regenerarea cartierelor în Slovenia.

Proiectele care figurează pe hartă au fost selectate pe baza stadiului de implementare atins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici