Compania Naţională a Uraniului are un nou director general

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) l-a numit în funcţia de director general pe Andrian Posa, şef de serviciu în cadrul companiei.

769 afișări
Imaginea articolului Compania Naţională a Uraniului are un nou director general

Compania Naţională a Uraniului are un nou director general (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Numirea în funcţie este valabilă începând de vineri, potrivit unui comunicat al CNU.

Posa este de profesie inginer şi a fost promovat la conducerea CNU din funcţia de şef al Serviciului intern de prevenire şi protecţie.

Posa îi succede la conducerea CNU lui Ioan Moraru, care a demisionat din funcţie în luna martie, în urma unei întâlniri cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, pe fondul unor proteste ale angajaţilor companiei de stat. Moraru a susţinut însă că demisia sa nu are legătură cu discuţiile avute cu ministrul şi nici cu protestele minerilor de la Crucea.

De asemenea, prin decizia directorului general al CNU, a fost numit la conducerea sucursalei Suceava a CNU Marcel Scurtu, până în prezent deţinător al conducerii minei Crucea-Botuşana, de unde se extrage minereu de uraniu. Exploatarea Minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru - Crucea şi Botuşana - unde lucrează peste 500 de angajaţi.

CNU a fost înfiinţată în 1997 şi are în administrare resursele minerale de uraniu existente în România. Compania desfăşoară activităţi de cercetare geologică şi exploatare a zăcămintelor de uraniu.

Compania, deţinută de Ministerul Energiei, are patru unităţi subordonate în teritoriu, respectiv sucursalele Feldioara şi Suceava şi punctele de lucru Oraviţa şi Ştei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici