Companiile austriece şi germane din România spun că vor mări salariile cu 8% anul acesta

Peste 1.000 de companii cu capital german şi austriac prezente pe plan local au spus că vor face în acest an o creştere salarială medie de 7,9%, arată rezultatele unui studiu efectuat de firma austriacă de executive search Kienbaum, realizat în perioada aprilie-august 2010.

67 afișări
Imaginea articolului Companiile austriece şi germane din România spun că vor mări salariile cu 8% anul acesta

Companiile austriece şi germane din România spun că vor mări salariile cu 8% anul acesta (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, o cercetare a filialei locale a Kienbaum, care a inclus şi alte 73 de companii în studiu, arată că, de fapt, intenţiile reale ale angajatorilor din toate domeniile de activitate de majorare a salariilor angajaţilor români sunt între 2,7 şi 3% în acest an, însă creşterea reală nu se va resimţi în buzunarele românilor, având în vedere că inflaţia a rămas la cote mari (de peste 7,9% în prezent).

În România existau la finele anului trecut peste 17.000 de firme cu capital german şi 5.800 de firme cu capital austriac.

Citeşte mai multe despre companiile austriece şi germane din România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici