Concurenţă pentru iPad: Cum arată şi cât costă tableta Kindle Fire, lansată de Amazon - FOTO

Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, a prezentat miercuri tableta PC Kindle Fire, pentru a concura bestseller-ul iPad al Apple cu un produs mai mic şi la jumătate de preţ, transmite Bloomberg.

1656 afișări
Imaginea articolului Concurenţă pentru iPad: Cum arată şi cât costă tableta Kindle Fire, lansată de Amazon - FOTO

Kindle Fire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kindle Fire va avea un ecran de 7 inci şi un preţ de 199 de dolari, comparativ cu 499 de dolari pentru cel mai ieftin iPad, au declarat directori ai Amazon.

Tableta, o versiune îmbunătăţită a e-reader-ului Kindle, va fi dotată cu software Android, a anunţat compania din Seattle.

Amazon va introduce şi o versiune touch-screen pentru e-reader, numită Kindle Touch.

Directorul general, Jeff Bezos, crede că se poate folosi de dominaţia Amazon în comerţul electronic pentru a concura cu adevărat iPad, după ce tablete PC ale unor companii precum Hewlett-Packard şi Research In Motion nu au avut succes.

Vânzările de cărţi electronice, filme şi muzică pentru acest aparat ar putea să compenseze marja mai redusă de profit determinată de preţul mai mic, a declarat Brian Blair, analist la Wedge Partners din New York.

Începând de miercuri, clienţii pot comanda noua tabletă, precum şi o versiune de bază a Kindle e-reader, la un preţ de 79 de dolari. Două noi aparate e-reader touch-screen vor fi la preţul de 99 de dolari, respectiv 149 de dolari (cu acces 3G wireless).

Cel mai ieftin e-reader Kindler va fi disponibil de miercuri, tableta din 15 noiembrie, iar aparatele reader touch-screan din 21 noiembrie, a precizat compania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici