Conferinţă a Ziarului Financiar: "De la insolvenţă la restructurare"

Ziarul Financiar organizează marţi, la Hotel Hilton din Bucureşti, Sala Le Diplomate, evenimentul ”De la insolvenţă la restructurare: Cum pot reveni în piaţă firmele cu ajutorul reorganizării judiciare?", la care se va discuta despre situaţia companiilor în insolvenţă şi problemele din domeniu.

304 afișări
Imaginea articolului Conferinţă a Ziarului Financiar: "De la insolvenţă la restructurare"

Conferinţă a Ziarului Financiar: "De la insolvenţă la restructurare"

În perioada 2008-2012 aproximativ 100.000 de firme, circa 20% din total, au fost deja puse în situaţia de a intra în insolvenţă - unele pentru a trage linie, a se lichida şi, eventual, pentru a o lua de la capăt cu alt "SRL", altele pentru a încerca să se restructureze - să mai amâne o serie de plăţi, să mai închidă din contractele păguboase sau să forţeze creditorii să accepte un "write off". În acest context, Ziarul Financiar îşi propune să îi aducă la aceeaşi masă atât pe specialiştii din acest domeniu, care pot descifra viitoarele direcţii ale acestei pieţe, cât şi pe reprezentanţii unor companii care au trecut prin procedura insolvenţei.

Pe parcursul evenimentului se va vorbi despre domeniile de activitate care rămân în continuare expuse la riscul de intrare în insolvenţă, numărul de societăţi care este de aşteptat să intre în insolvenţă în 2013, exemple de restructurări reuşite existente până în prezent, ce trebuie să facă firmele pentru a avea şanse să se "însănătoşească" şi se va analiza dacă insolvenţa companiilor de stat reprezintă cu adevărat o soluţie pentru eficientizare şi care sunt riscurile unor astfel de proceduri.

De asemenea, cei prezenţi la eveniment vor afla care sunt cele mai eficiente soluţii pentru deblocarea mecanismului tranzacţiilor în etapa de lichidare a activelor, ce diferenţe sunt între sumele ce mai pot fi recuperate prin reorganizare versus lichidarea afacerilor, cum s-a dezvoltat piaţa practicienilor în ultimii cinci ani, cu ce probleme se mai confruntă în prezent şi ce case de avocatură au reuşit să intre pe această piaţă care până în criză prezenta un interes redus şi cum pot fi pregătiţi practicienii din acest domeniu sunt alte subiecte de interes ce vor fi abordate la conferinţă.

Dezbaterea va fi moderată de directorul editorial al Ziarului Financiar Cristian Hostiuc, împreună cu redactorul ZF Cristian Moga şi va fi împărţită în două paneluri.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va deschide discuţiile din primul panel, fiind urmat de preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), Arin Stănescu, preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) Simona Miloş şi partenerul RVA Ştefan Dumitru. Aceştia vor vorbi despre statisticile şi previziunile privind evoluţia insolvenţei în România, înfiinţarea INNPI şi aspectele practice ale reorganizarii judiciare.

La a doua sesiune vor participa Marcela Comşa - judecător detaşat la Ministerul Justiţiei, Stan Tîrnoveanu - managing partner ZRP, Marius Zidaru - partener Five Advisory Group, Geanina Oancea - Partener BDO Business Restructuring SPRL, Ramona Oncescu - Managing Partner SCA Stratulat Oncescu, Octavian Marcu - Director Restructuring&Workout Piraeus Bank şi Ioana Necula - CEO International Leasing. Subiectele celei de-a doua sesiuni vor fi: tranzacţiile cu afaceri aflate în insolvenţă, executarea garanţiilor asupra debitoarei în cadrul procedurii insolvenţei, rolul instituţiei bancare într-un proces de insolvenţă, precum şi ce anume reprezinta insolvenţa pentru antreprenorii inovativi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici