- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.10.2012, 19:50)
- Liviu Iancu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conferinţa "Food Retail in Romania": AMRCR - Productivitatea redusă şi tehnologiile depăşite din agricultură, cauzele scumpirii alimentelor
Productivitatea redusă la nivel intern, care nu acoperă consumul populaţiei, şi tehnologiile depăşite din agricultură sunt principalele cauze ale scumpirii alimentelor, a declarat joi Alexandru Vlad, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).
193 afișări
Conferinţa "Food Retail in Romania": AMRCR - Productivitatea redusă şi tehnologiile depăşite din agricultură, cauzele scumpirii alimentelor (Imagine: Shutterstock)
Astfel, România este nevoită să importe mâncare sau materie primă, ceea ce duce la majorări de preţuri.
El a spus că nici producătorii şi nici marile reţele comerciale nu scumpesc alimentele, şi a justificat prin profiturile mici obţinute de cele două categorii.
Primii comercianţi din România ca cifră de afaceri au rate ale profitului de 2,54%, 1,92% sau 3,32%, a afirmat Vlad la la conferinţa "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi Agenţia Mediafax.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Antreprenorii, managerii din privat, oamenii de business, trebuie să se implice mai mult în guvernarea României
-
Moscova reacţionează la declaraţiile lui Macron şi David Cameron: Este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean
-
F-35 pentru România. Un model expoziţional al avionului de generaţia a cincea va fi prezent la BSDA 2024
-
Spionajul american avertizează: Războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând
Retailerul de pe locul 4 se află pe pierdere, iar următorul are o profitabilitate de 2,9%
Dintre procesatori, potrivit AMRCR, ratele profitabilităţii sunt de 3,2% la cel mai mare producător de lactate, de 1,4% la al doilea şi de 1,7% la al treilea.
La panificaţie, primii doi producători au pierderi, iar următorii doi au rate între 2-3%.
"Dacă ne uităm la sectorul de carne, ratele profitabilităţii celor mai mari producători sunt 1,2%, 0,4%, 1,03%, - 2,8% şi aşa mai departe", a spus reprezentantul AMRCR.
El a adăugat că nici agricultorii nu măresc preţurile, iar ei au avut mai mult de pătimit decât de profitat.
"În ultimii cinci ani, de la aderare, România nu reuşeşte să-şi asigure produsele agroalimentare, deşi este pe un trend pozitiv. Paradoxal, România nu-şi asigură produsele agroalimentare, deşi suprafaţa agricolă este de peste 13 milioane de hectare", a afirmat Vlad.
Citește pe alephnews.ro: Un loc de parcare din Amsterdam se vinde cu 500.000 de euro. Cum se justifică prețul
Citește pe www.zf.ro: Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk dezvoltă o „mașină de știri” cu ajutorul lui Grok: „Contează doar ce spun oamenii despre știri”
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe