CONFERINŢA MEDIAFAX: ANRM intenţionează să scoată la licitaţie 30-35 perimetre de hidrocarburi

ANRM intenţionează să scoată în trimestrul al treilea la licitaţie, în vederea concesionării pentru explorare şi exploatare, un număr de 30-35 de perimetre petroliere, din care 8 în Marea Neagră, a declarat Claudia Răileanu, inspector în instituţie, la conferinţa "Mediafax Talks about Energy".

768 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: ANRM intenţionează să scoată la licitaţie 30-35 perimetre de hidrocarburi

CONFERINŢA MEDIAFAX: ANRM intenţionează să scoată la licitaţie 30-35 perimetre de hidrocarburi

Cea mai recentă licitaţie în vederea concesionării pentru explorare şi exploatare a unor perimetre de hidrocarburi a avut loc în 2010.

Răileanu a adăugat că resursele de gaze de şist încă nu sunt evaluate în România, pentru că nu au fost făcute cercetări.

"Se poate discuta doar despre presupunerea că ar exista astfel de rezerve", a afirmat reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Guvernul pregăteşte un nou sistem de taxe Şi redevenţe petroliere pentru perioada 2015-2024, care nu va face diferenţa între gaze naturale şi gaze de şist.

"Nu este nicio diferenţă între gazele de şist şi gazele naturale. Ar însemna să facem o lege pentru fiecare tip de rocă", a adugat Rileanu.

Taxele şi redevenţele vor fi calculate diferit pentru producţia de hidrocarburi din perimetre on-shore şi off-shore, dar vor fi la fel pentru gazele naturale şi pentru gaze de şist.

De asemenea, taxele şi redevenţele vor fi diferenţiate pentru perimetrele off-shore de apă adâncă şi cele de apă mai puţin adâncă, a mai spus Răileanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici