CONFERINŢA MEDIAFAX - Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultură ecologică". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400

România, cu 4.400 de ferme ecologice, de peste zece ori mai mult decât în tot restul Europei, a compromis termenul de "agricultură ecologică", a declarat vineri Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

922 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultură ecologică". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400

CONFERINŢA MEDIAFAX - Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultură ecologică". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Agricultura ecologică sună frumos, dar şi aici avem o mare problemă, o problemă în primul rând de a înţelege ce înseamnă agricultură ecologică. O altă problemă este că la noi, de câte ori se aude de câte un trend, se duc toţi ca înecaţii, fără să ştie despre ce e vorba. Se duc toţi acolo", a spus Baciu.

El crede că, astfel, România a ajuns să compromită "într-o oarecare măsură" termenul de agricultură ecologică, pentru că s-au apucat de ea toţi nepricepuţii.

"Agricultura ecologică implică nişte cunoştinţe aparte faţă de agricultura clasică. Astfel, am ajuns ca în Europa să fie în jur de 400 de ferme ecologice. În toată Europa. Ştiţi cumva câte sunt în România? Sunt 4.400. Mai toate controalele care au fost pentru avizarea acestora le-au găsit magaziile ticsite cu îngrăşăminte chimice", a mai spus Baciu.

El crede că românul este întotdeauna inventiv, iar în aceste cazuri declară o suprafaţă mică, pe care face agricultură ecologică, pentru cei care vin să îl controleze, dar vinde cât nu vinde tot satul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici