CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Chiriţoiu: Guvernul va finaliza în iarnă o ordonanţă care reglementează concurenţa neloială

Autorităţile vor finaliza în această iarnă o ordonanţă simplă sau de urgenţă care să reglementeze concurenţa neloială, atribuţiile din acest domeniu fiind transferate din vară de la Ministerul Finanţelor Publice la Consiliul Concurenţei, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

179 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Chiriţoiu: Guvernul va finaliza în iarnă o ordonanţă care reglementează concurenţa neloială

CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Chiriţoiu: Guvernul va finaliza în iarnă o ordonanţă care reglementează concurenţa neloială (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Atribuţiile legate de concurenţa neloială au fost trecute, o dată cu adoptarea modificării Legii Concurenţei, de la Ministerul Finanţelor Publice la noi. Nu am avut nicio perioadă de tranziţie, din iulie lucrările de la Ministerul Finanţelor au venit la noi. Dorim să nu creăm un cadru legislativ excesiv de intervenţionist (...) În iarnă vom veni cu o ordonanţă simplă sau de urgenţă în acest sens şi cu practica pe care o avem putem să îmbunătăţim cadrul legislativ în Parlament în următoarele 6-12 luni, aşa cum am făcut şi cu Legea Concurenţei", a spus Chiriţoiu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Unfair Competition, organizată în parteneriat cu Consiliul Concurenţei.

Oficialul autorităţii de concurenţă a arătat că în perioada următoare instituţia se va consulta cu reprezentanţii mediului de afaceri, astfel încât să se stabilească clar care sunt atribuţiile Consiliului în problema concurenţei neloiale.

"În momentul acesta am mai multe întrebări decât răspunsuri privind acest subiect. Sunt multe aspecte care nu ţin neapărat de Consiliul Concurenţei, ci de OSIM, de instanţele judecătoreşti, de CNA", a adăugat Chiriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici