CONFERINŢA MEDIAFAX - Sorana Georgia, AMRCR: După scăderea TVA, românii îşi permit să cumpere alimente de calitate mai bună

Reducerea TVA la alimente, în luna iunie, a dat posibilitatea românilor să cumpere produse de o calitate mai bună, fiind înregistrată o schimbare semnificativă în sensul unui consum mai sănătos, a declarat vicepreşedintele AMRCR, Sorana Georgia, marţi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Retail.

72 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Sorana Georgia, AMRCR: După scăderea TVA, românii îşi permit să cumpere alimente de calitate mai bună

CONFERINŢA MEDIAFAX - Sorana Georgia, AMRCR: După scăderea TVA, românii îşi permit să cumpere alimente de calitate mai bună (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Am constatat în retail că oamenii au putut să cumpere pentru a trăi mai sănătos. (După reducerea TVA la alimente, n.r.) populaţia îşi permite să cumpere produse de calitate mai bună", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Majoritatea românilor cumpără la fel de mult ca înainte de reducerea taxei de la 24% la 9%, dar acum îşi permit să achiziţioneze produse de o calitate mai ridicată, potrivit sursei citate.

"Supermarketurile au scăzut preţurile cu mai mult de 12%, iar reducerea a fost mai puternică în comerţul modern decât în cel tradiţional", a mai spus Sorana Georgia.

Potrivit unui studiu realizat de INSCOP la cererea asociaţiei marilor retaileri, două treimi dintre români consideră că supermarketurile îi ajută să economisească, în contextul în care preţul este principalul element în alegerea locului pentru cumpărături în cazul a trei sferturi dintre participanţii la sondaj.

Magazinele mari reprezintă locul preferat de cumpărături pentru 83,6% dintre cei intervievaţi, în timp ce 65,2% dintre români se aprovizionează şi de la magazinele de cartier, iar 45,2% şi din pieţele agro-alimentare.

Astfel, magazinele mari, de tip hipermarket, cash&carry, supermarket şi magazine discount, sunt apreciate de 89% dintre participanţii la studiu, 56,6% având o părere bună, iar 32,4% o opinie foarte bună.

Potrivit studiului, 45,6% dintre respondenţi spun că reducerea TVA la alimente s-a reflectat în scăderea preţurilor în supermarketuri, în timp ce doar 26,1% sunt de părere că micile magazine au redus preţurile din acelaşi motiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici