CONFERINŢA ZF - Cazanciuc: Dorinţa mea e să identificăm acel instrument de plată de care mediul de afaceri are nevoie

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi, că doreşte să fie găsit acel instrument de plată şi de garanţie de care mediul de afaceri are nevoie.

76 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF - Cazanciuc: Dorinţa mea e să identificăm acel instrument de plată de care mediul de afaceri are nevoie

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc (Imagine: Răzan Lupică/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei a povestit că, în urmă cu câţiva ani, când era procuror, un prieten al său, om de afaceri, l-a "certat destul de rău" pentru că risca să intre într-un blocaj din cauză că procurorii nu dădeau o soluţie la o plângere pe care o făcuse pentru "cecuri fără acoperire".

"Am încercat să-i explic că lucrurile nu sunt cum par, că procurorii încearcă să găsească intenţia de fraudare (...) dar faptul că eram solidar cu colegii procurori nu l-a încântat cu nimic, pentru că nu şi-a putut recupera prejudiciul", a mai spus Cazanciuc la conferinţa "Utilizarea şi protecţia cecului ca instrument de plată", organizată de Ziarul Financiar.

"Nu am abilităţi de business, dar am şi eu propria mea furie când văd potenţialul nostru şi văd că lucrurile nu ies cum ar trebui", a spus ministrul Justiţiei, subliniind că mediul de afaceri trebuie sprijinit.

Ministrul a mai arătat că speră ca dezbaterea la care a participat să fie un prim pas într-un dialog între mai multe instituţii, pentru găsirea unei soluţii "mai degrabă aici, în ţara asta, decât în altă parte".

"Dorinţa mea în urma discuţiei de azi este de a identifica împreună acel instrument de plată, de garanţie de care mediul de afaceri are nevoie", a mai spus ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici