CONFERINŢĂ ZF - Şucu: Românii ies mai rar la restaurant, dar invită prietenii acasă. Vânzările de mese mari au crescut

Românii au mers mai rar în baruri şi restaurante în ultima perioadă, pe fondul crizei economice, dar au invitat prietenii acasă şi au cumpărat un număr dublu de mese mari, a declarat joi proprietarul retailerului de mobilă Mobexpert, Dan Şucu, la un seminar ZF.

560 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Şucu: Românii ies mai rar la restaurant, dar invită prietenii acasă. Vânzările de mese mari au crescut

Dan Şucu (Imagine: Silviu Matei/mediafax Foto)

"Clientul iese mai rar la restaurant, dar invită prietenii acasă. Am dublat numărul de mese mari vândute şi am crescut vânzările de feţe de mese, pahare şi furculiţe", a spus Şucu la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

El a adăugat că au crescut şi vânzările de frapiere şi aparatură pentru bar, care au transformat proprietarul de locuinţă în gazdă.

"Până în 2008, poate clienţii sperau să se mute într-o casă mai mare. Când au hotărât însă că în următorii 3-4 ani nu se vor muta, au hotărât să investească în locuinţa veche. Din acest motiv, am avut o creştere de 38% la vânzarea de saltele", a mai spus Şucu.

Omul de afaceri a menţionat că vedeta vânzărilor din ultimii ani a fost însă mobilierul de exterior, datorită vremii tot mai calde.

Potrivit lui Şucu, majorarea TVA de la 19% la 24% a avut un efect negativ asupra economiei.

"Înţelegem motivele creşterii TVA, dar nu le respectăm. Percepţia mea este că mergem într-o direcţie extrem de incorectă în ceea ce priveşte fiscalitatea. Fiecare zi în care se întârzie cu acest TVA mărit trimite firmele din zona albă către zona gri", a arătat proprietarul Mobexpert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici