Consumul final de electricitate este estimat să scadă cu 8,3% în acest an

Consumul final de electricitate, exceptând pierderile din reţelele de distribuţie şi consumurile proprii tehnologice ale producătorilor, este estimat să scadă cu 8,3% în acest an, la 45,9 TWh, de la 50,1 TWh în 2013, dar autorităţile speră să crească anul viitor.

499 afișări
Imaginea articolului Consumul final de electricitate este estimat să scadă cu 8,3% în acest an

Consumul final de electricitate este estimat să scadă cu 8,3% în acest an (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Într-un proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Economiei şi Departamentul pentru Energie se spune că "pentru consumul final de energie electrică în anul 2015 s-a avut în vedere o creştere de 1,5% faţă de valoarea estimată pentru anul 2014, de 45,902 GWh".

Consumul de electriciate a fost anul trecut de 55,6 TWh, dar scăzând consumurile propriii tehnologice şi pierderile din reţelele de distribuţie a energiei, rămân circa 50,1 TWh, a declarat pentru MEDIAFAX Octavian Lohan, membru în Directoratul companiei de stat Transelectrica.

Transelectrica este operatorul sistemului naţional de tranport a electricităţii.

În 2013, consumul de energie a scăzut cu aproape 6% comparativ cu 2012, iar în 2012 cu 1,2% faţă de 2011.

În primele cinci luni din acest an, consumul final de energie electrică a scăzut cu 1,4%, la 20,9 TWh.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici