Creştere record pentru Amazon la bursă. Valoarea companiei a crescut cu 190 de miliarde de dolari într-o singură zi

  • La o zi după ce proprietarul Facebook, Meta Platforms, a suferit cea mai mare pierdere de valoare bursieră din istorie pentru o companie americană, Amazon a înregistrat cea mai mare creştere de valoare într-o singură zi.
  • Acţiunile gigantului de retail online au crescut vineri cu 13,5% în urma raportului trimestrial fulminant, extinzându-şi capitalizarea bursieră cu aproximativ 190 de miliarde de dolari până la finalul tranzacţiilor.
784 afișări
Imaginea articolului Creştere record pentru Amazon la bursă. Valoarea companiei a crescut cu 190 de miliarde de dolari într-o singură zi

Acest lucru a depăşit creşterea record de 181 de miliarde de dolari a valorii de piaţă a acţiunilor Apple într-o singură zi, înregistrată pe 28 ianuarie, în urma propriului raport trimestrial de succes al producătorului iPhone, notează Reuters

Amazon este evaluată în prezent la aproximativ 1,6 trilioane de dolari. Acţiunile Amazon au crescut după ce compania a raportat joi profituri peste aşteptări şi a anunţat că va majora cu 17% preţul abonamentelor sale anuale Prime din SUA.

Creşterea Amazon vine la o zi după ce valoarea bursieră a platformei Meta a scăzut cu peste 200 de miliarde de dolari, în cea mai mare pierdere înregistrată într-o singură zi de o companie americană, după ce gigantul social media a emis o prognoză sumbră.

Apple, Microsoft şi Alphabet, proprietarul Google, rămân cele mai valoroase companii de pe Wall Street, cu capitalizări de piaţă de 2,8 trilioane, 2,3 trilioane şi, respectiv, 1,9 trilioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici