Criptomonedele au băgat spaima în sistemul bancar tradiţional. BCE: Trebuie reglementate şi supravegheate

Din ce în ce mai multe instituţii financiare încep să interacţioneze cu criptomonede sau cu active digitale utilizate ca formă de plată, ceea ce generează un risc ce s-ar putea revărsa în întreaga economie, a avertizat Banca Centrală Europeană, într-un raport publicat marţi, citat de CoinDesk.

1323 afișări
Imaginea articolului Criptomonedele au băgat spaima în sistemul bancar tradiţional. BCE: Trebuie reglementate şi supravegheate

BCE: Trebuie să aducem urgent activele crypto sub reglementare şi supraveghere

Autorităţile de reglementare şi-au întors atenţia spre piaţa crypto după ce proiectul Terra (LUNA) s-a prăbuşit cu 98% în 24 de ore, punând sub semnul întrebării conceptul de „stablecoin algoritmic”, pe care îl promovează mai multe proiecte din piaţa crypto.

„Ţinând cont de viteza cu care evoluează piaţa crypto şi de riscurile în creştere este important să aducem activele crypto în perimetrul de reglementare şi supraveghere cât mai urgent”, notează BCE, potrivit Ziarului Financiar.

Uniunea Europeană lucrează în prezent la o legislaţie prin care va reglementa criptomonedele, într-o iniţiativă cunoscută drept Markets in Crypto Assets.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
crypto,
bce,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici