Criza COVID: În Fiji, o familie trăieşte cu un pachet de biscuiţi pe zi

  • Pandemia continuă să muşte din nevoile oamenilor, în zonele afectate, declanşând criza alimentară.
  • Familiile vulnerabile din Fiji trăiesc zile întregi cu o cutie de peşte sau un pachet de biscuiţi pe zi.
  • Fundaţiile caritabile lucrează din greu, pentru a face faţă unei nevoi disperate de alimente.
394 afișări
Imaginea articolului Criza COVID: În Fiji, o familie trăieşte cu un pachet de biscuiţi pe zi

Criza COVID: În Fiji, o familie trăieşte cu un pachet de biscuiţi

În perioada prelungită de lockdown, când oamenii şi-au pierdut locurile de muncă, situaţia a devenit critică în multe familii. Criza sanitară a declanşat criza alimentară, spune Usaia Moli, preşedintele filialei unei organizaţii de caritate cu răspândire la nivel naţional, scrie publicaţia locală rnz.co.nz.

"Am mers la două familii săptămâna trecută. Şase persoane împărţeau un pachet de biscuiţi pe zi şi una dintre familiile, la care ne-am dus ieri, avea o cutie de peşte conservat. Familia era de şapte".

Organizaţia lui încearcă să afle cine are nevoie de ce, astfel încât familiile să nu fie lăsate deoparte atunci când se distribuie pachetele cu alimente.
Moli a spus că guvernul se ocupă, dar nu îndeajuns, iar mulţi oameni nu sunt contactaţi şi „suferă în tăcere”.
Organizaţia caritabilă susţine că sunt 3000 de familii cu probleme.

O altă organizaţia caritabilă, condusă de Sarah Conrad, găteşte 100 de mese în fiecare sâmbătă pentru persoanele din două zone cu persoane cărora le este greu să pună ceva pe masă.

Conrad a spus că a văzut o creştere dramatică a numărului de oameni care nu au de mâncare, iar organizaţiile de caritate lucrează împreună cu administraţia locală pentru a distribui cât pot de mult.

"Mulţi oameni de aici au ferme la care pot merge, dar din cauza stării de lockdown nu sunt în stare să ajungă nici măcar la fermele lor".
Nu toată lumea a reuşit să obţină ajutor în bani de la guvern, iar siguranţa socială a fost minimă.

De asemenea, donaţiile nu au fost suficiente pentru a satisface cererea, aşa că organizaţia caritabilă şi-a suspendat activitatea până când vor putea obţine mai mulţi bani.

Pagina lor de Facebook a fost inundată de cereri de ajutor: "Oamenii se înfurie. Oamenii se enervează şi pe noi”. Sarah Conrad afirmă că oamenii preferă donaţiile în natură, cum ar fi ingredientele pentru mesele calde.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici