Criza datoriilor din Spania şi Europa s-a terminat

Criza datoriilor a luat sfârşit în Spania şi Europa, apreciază premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, într-un articol publicat de Wall Street Journal.

30 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor din Spania şi Europa s-a terminat

Criza datoriilor din Spania şi Europa s-a terminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că problemele datoriilor din Spania şi zona euro au fost depăşite, în general", a afirmat Zapatero.

Aprecierea intervine după ce agenţia japoneză de evaluare financiară JCR a atribuit Spaniei ratingul suveran "AAA", cu perspectivă stabilă, decizie lăudată de ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado.

Zapatero consideră că una dintre lecţiile care trebuie trase după turbulenţele din ultimele luni de pe pieţele financiare este că Uniunea Europeană are nevoie de o mai mare convergenţă în ceea ce priveşte relansarea competitivităţii şi de principii mai puternice pentru executarea unor politici economice şi fiscale echilibrate.

Şeful guvernului consideră, totodată, că încrederea a fost restabilită, în special datorită testelor de stres la care au participat băncile spaniole la finele lunii iulie.

Situaţia economică a Spaniei a îngrijorat investitorii în primăvară şi la începutul verii, ceea ce a determinat creşterea costurilor împrumuturilor guvernului de pe pieţele de obligaţiuni. În prezent, băncile locale au reînceput să se împrumute de pe pieţele interbancare, iar emisiunile de obligaţiuni ale Madridului beneficiază de o cerere puternică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici