Criza energiei. China cere companiilor să crescă "cu orice preţ" extracţia cărbunelui

  • Giganţii chinezi din domeniul minier s-au angajat să crească producţia de cărbune pe măsură ce ţara se confruntă cu o criză a energiei ce ar putea să afecteze grav creşterea economică.
  • Oficialii guvernului chinez au cerut, săptămâna aceasta, companiilor energetice deţinute de stat să asigure aprovizionarea pentru această iarnă cu orice preţ.
  • Ca răspuns, marii producători de cărbune din ţară s-au angajat să crească producţia pe măsură ce se apropie iarna. Energia pe bază de cărbune reprezintă aproximativ 70% din energia electrică a Chinei.
  • Mişcare pare însă să fie în contrapondere cu anunţurile privind tranziţia verde şi reducerea folosiri cărbunelui.
2536 afișări
Imaginea articolului Criza energiei. China cere companiilor să crescă "cu orice preţ" extracţia cărbunelui

Criza energiei. China cere companiilor să crescă "cu orice preţ" extracţia cărbunelui

Pe contul său oficial WeChat, China Energy Investment Corp, cea mai mare companie din domeniul cărbunelui din ţară, a spus că va dupune „toate eforturile” pentru a creşte oferta şi va „pune în aplicare cu stricteţe cerinţele venite de la guvern pentru de a asigura aprovizionarea”.

Între timp, State Power Investment Corp a declarat că întreprinderea sa de exploatare a cărbunelui din Mongolia Interioară va „face tot posibilul” pentru a asigura aprovizionarea cu cărbune în nord-estul Chinei, pentru a garanta generarea de energie electrică, relatează Financial Times.

„Utilizarea cărbunelui pentru generarea de energie electrică şi încălzire este foarte importantă pentru mijloacele de trai ale oamenilor”, a spus trasmis compania.

Preţurile energiei au crescut în întreaga lume, pe măsură ce aprovizionarea cu gaze naturale şi cărbune, arse în centrale pentru a genera electricitate, precum şi pentru încălzire, a întâmpinat probleme. Europa şi Asia se confruntă cu o concurenţă sporită pentru asigurarea aprovizionării înainte de iarnă.

Problemele energetice riscă să lovescă puternic economia Chinei. La începutul acestei săptămâni, Goldman Sachs şi-a redus prognoza de creştere în 2021 a Chinei la 7,8%, de la 8,2%.

Analiştii sunt sceptici că accelerarea exploatării cărbunelui ar putea face diferenţa în această iarnă, iar pentru ca o situaţie similară să nu se repete în viitor China la fel ca alte mari economi trebuie să îşi reducă dependeţa de cărbune în favoarea unor mijloace mai sustenabile de producţie a energiei electice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici