Criza financiară va evolua într-o criză a petrolului - specialist american

Criza financiară globală şi prăbuşirea preţurilor petrolului au frânat investiţii vitale în domeniul explorării şi producţiei de resurse minerale şi vor conduce, în curând, la un salt puternic al cotaţiilor ţiţeiului, potrivit unui consultant şi finanţator din sectorul energetic american.

34 afișări
Imaginea articolului Criza financiară va evolua într-o criză a petrolului - specialist american

Criza financiară va evolua într-o criză a petrolului - specialist american

Fondatorul băncii de investiţii Simmons & Co, Matt Simmons, spune că ritmul fundamental de scădere a rezervelor curente de petrol din zăcămintele aflate în exploatare în întreaga lume este de 20% pe an şi nu poate fi redus semnificativ decât prin investiţii masive.

În contextul blocajului de pe pieţele de credit şi declinului preţurilor petrolului cu 100 de dolari faţă de maximele de la jumătatea anului trecut, companiile petroliere nu pot susţine nivelurile obişnuite de investiţii, iar rezultatul acestei situaţii este scăderea rapidă a producţiei, a afirmat specialistul în investiţii energetice.

"Suntem la trei, şase, poate nouă luni de un şoc al preţurilor. Nu vorbim de trei-cinci ani, ci de un moment mult mai apropiat", a arătat el într-un interviu pentru Reuters.

Cotaţiile internaţionale de referinţă ale barilului de petrol au atins maxime istorice aproape de 150 de dolari pe baril în iulie 2008, însă au scăzut puternic odată cu intrarea economiilor dezvoltate în recesiune şi prăbuşirea cererii, tranzacţionându-se în prezent în jurul a 50 de dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici