Crown Estate, compania care asigură venituri pentru regina Elisabeta a II-a, a obţinut un profit anual record

Profitul companiei Crown Estate, care asigură venituri pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a crescut cu 5% în anul fiscal încheiat în martie, faţă de anul anterior, la nivelul record de 252,6 milioane de lire sterline (296,4 milioane euro).

127 afișări
Imaginea articolului Crown Estate, compania care asigură venituri pentru regina Elisabeta a II-a, a obţinut un profit anual record

Regina Elisabeta a II-a (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Activele Crown Estate au crescut cu 7,2%, la 8,1 miliarde de lire sterline (9,5 miliarde de euro), depăşind pentru prima dată pragul de 8 miliarde de lire, potrivit Bloomberg.

Compania administrează şi proprietăţile imobiliare cedate în 1760 de monarhia britanică în schimbul unor plăţi anuale.

Crown Estate este una dintre "posesiunile ereditare" ale reginei Elisabeta a II-a, dar aceasta nu deţine compania ca proprietate privată. Trezoreria britanică colectează profiturile şi transferă un proentaj reginei.

Pe lângă proprietăţi imobiliare, compania are active şi în alte domenii precum energie şi infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici