Cum ieşi mai ieftin: Dacă îţi cumperi un telefon cu abonament sau unul "la liber"?

Smartphone-urile cumpărate "la pachet" cu un abonament de telefonie sau internet pot fi mai scumpe decât cele achiziţionate dintr-un magazin online de exemplu, informează www.incont.ro.

260 afișări
Imaginea articolului Cum ieşi mai ieftin: Dacă îţi cumperi un telefon cu abonament sau unul "la liber"?

Cum ieşi mai ieftin: Dacă îţi cumperi un telefon cu abonament sau unul "la liber"? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Telefoanele inteligente cu procesoare puternice, ecran HD şi ecran tactil ne iau ochii. Ţi-au pus însă întrebarea cât te costă de fapt un smartphone luat de la operator împreună cu un abonament de telefonie şi date pe doi ani?

De multe ori, el ajunge să coste şi cu câteva zeci de lei mai mult decât unul achiziţionat dintr-un magazin IT. Va trebui să plăteşti un abonament pe doi ani, chiar dacă la început ai dat mai puţin pe un telefon, iar uneori ai acelaşi număr de minute la o ofertă pe cartelă, în detrimetrul uneia pe mobil.

Concret, dacă luăm exemplul unui telefon iPhone 4 de la Vodafone, vei da 199 de euro pe terminal şi 39 de euro lunar pentru un abonament pe doi ani. În aceşti bani ai incluse 300 minute naţionale, 1.500 minute în reţea lunar, 1.000 SMS-uri iîn reţea, 50 MMS-uri naţionale şi 1GB trafic de internet.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici