Cum s-a ajuns ca la târgurile imobiliare să se vândă şi apartamente vechi

Project Expo şi Târgul Imobiliar Naţional tIMOn îşi deschid porţile în următoarele zile în Bucureşti. Organizatorii anunţă reduceri semnificative şi îi încurajează pe potenţialii cumpărători să-şi vândă apartamentele vechi ca să aibă bani de locuinţe noi.

24 afișări
Imaginea articolului Cum s-a ajuns ca la târgurile imobiliare să se vândă şi apartamente vechi

Cum s-a ajuns ca la târgurile imobiliare să se vândă şi apartamente vechi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În perioada de boom imobiliar, vindeau câteva apartamente noi pe zi, acum, unii dezvoltatori abia dacă mai găsesc câte un client la câteva luni. Şi pentru că şi câştigurile organizatorilor de târguri s-au diminuat proporţional, şi evenimentele de profil arată diferit. Săptămâna viitoare, pe 9 septembrie, Târgul Imobiliar Naţional vine cu o ofertă "de criză", pentru românii refuzaţi de bănci. Astfel, cine vrea un apartament într-un complex rezidenţial va putea să îl vândă pe cel vechi, chiar prin intermediul dezvoltatorului, care lucrează cu propriii lui brokeri.

"Schema" este simplă: proprietarul locuinţei vechi va afla direct la târg cam cât poate obţine pe vechea locuinţă, după care va fi ghidat către ofertele din ansamblurile rezidenţiale, ne-au explicat organizatorii. "În condiţiile în care creditarea suferă, băncile nefiind dispuse să acorde prea uşor credite şi astfel îngreunează situaţia, vânzarea locuinţei vechi pentru a finanţa cumpărarea uneia noi devine extrem de importantă, iar demersul poate fi unul dintre argumentele relansării pieţei rezidenţiale", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn. În total, 100 de proiecte rezidenţiale noi vor fi prezentate la evenimentul de săptămâna viitoare plus peste 4.000 de apartamente vechi.

Citeşte mai multe despre ofertele de la târgurile imobiliare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici