Cum să furi 3,6 miliarde de monede bitcoin. Heather Morgan şi Ilya Lichtenstein, în rolul Bonnie & Clyde, riscă 25 de ani de închisoare

Pe Internet, au scris despre „secretul transformării viselor în realitate” şi au explicat că „infractorii cibernetici şi escrocii profită” de Covid.

1179 afișări
Imaginea articolului Cum să furi 3,6 miliarde de monede bitcoin. Heather Morgan şi Ilya Lichtenstein, în rolul Bonnie & Clyde, riscă 25 de ani de închisoare

Cum să furi 3,6 miliarde de monede bitcoin. Heather Morgan şi Ilya Lichtenstein, în rolul Bonnie & Clyde, riscă 25 de ani de închisoare

Pe Forbes, în iunie 2020, întru-un articol intitulat „Experţii împărtăşesc sfaturi pentru a vă proteja afacerea de infractorii cibernetici”, Heather R. Morgan a explicat că „infractorii cibernetici şi escrocii profită” de tulburările cauzate de pandemia de Covid-19, care a dus la „o creştere a înşelătoriilor şi a criminalităţii cibernetice”. Autoarea a dat sfaturi companiilor cu privire la securitatea online.

Cuplul este acuzat în prezent că a instigat la „spălarea” a 4,5 miliarde de dolari în cripto, marcând „cea mai mare” confiscare financiară de către Departamentul de Justiţie al SUA.

Lovitura, dată în 2016

Ilya Lichtenstein şi Heather Morgan ar fi conspirat pentru a spăla bitcoin furat în timpul hack-ului Bitfinex din 2016. Departamentul de Justiţie a anunţat marţi cea mai mare confiscare financiară făcută vreodată şi arestarea unui cuplu din New York, acuzat că a conspirat pentru a spăla miliarde de dolari în criptomonede.

Ilya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, şi soţia sa, Heather Morgan, în vârstă de 31 de ani, au fost arestaţi marţi dimineaţă, în zona Manhattan.

Se presupune că aceştia au conspirat pentru a spăla veniturile din 119.754 de bitcoin furaţi de pe platforma Bitfinex, după ce sistemele, iar un hacker a iniţiat peste 2000 de tranzacţii neautorizate cu bitcoin.

Hackerul, neidentificat în plângerea penală, ar fi trimis apoi veniturile bitcoin către un portofel digital aflat sub controlul lui Lichtenstein şi, în ultimii cinci ani, susţin procurorii, a spălat aproximativ 25.000 de bitcoini furaţi, unele dintre fonduri fiind direcţionate către conturi aflate sub controlul celor doi.

Cum au lucrat infractorii

Agenţii au reuşit să sechestreze restul de 94.000 de bitcoin de la Lichtenstein şi de la Morgan, după ce au executat un mandat autorizat de instanţă asupra conturilor lor - evaluat la peste 3,6 miliarde de dolari la momentul confiscării, săptămâna trecută, au spus oficialii.

Potrivit autorităţilor, cuplul „a folosit numeroase tehnici sofisticate de spălare”, cum ar fi crearea de conturi online cu identităţi false, producerea de programe care ar putea face numeroase tranzacţii automate în perioade scurte de timp şi depunerea de fonduri pe pieţele darknet, pentru a acoperi unde au început tranzacţiile şi unde au fost trimişi banii.

„Arestările de astăzi şi cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată de departament demonstrează că criptomoneda nu este un refugiu sigur pentru criminali”, a declarat procurorul general adjunct Lisa O. Monaco, într-un comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici