Cum va arăta ansamblul residenţial Vivenda Residencias din Capitală - FOTO

Dezvoltatorul spaniol Hercesa va începe, în luna septembrie, lucrările la cea de-a treia fază a proiectului Vivenda Residencias, investiţia fiind estimată la 14 milioane de euro, a declarat directorul din România al companiei, Mauricio Mesa Gomez.

3663 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta ansamblul residenţial Vivenda Residencias din Capitală - FOTO

Cum va arăta ansamblul residenţial Vivenda Residencias din Capitală (Imagine: www.hercesa.ro)

"Vrem să începem în septembrie şi depinde cum va fi iarna. Dacă va fi o iarnă caldă cum a fost acum, atunci într-un an vom termina faza a treia a proiectului, dacă nu, în maxim 18 luni. În faza a treia estimăm că investiţia contabilă va fi de 14 milioane de euro. Acolo sunt mai multe costuri, cu achiziţionarea terenului sau infrastructura pe care am dezvoltat-o", a spus Gomez.

Proiectul aflat în sectorul 2, pe terenul fostei fabrici de pâine Titan, are finalizate 420 de apartamente, vândute în totalitate.

Faza a treia a proiectului va avea 132 de apartamente, dispuse în două blocuri de câte 66 de unităţi locative de două, trei şi patru camere. Preţurile încep de la 55.400 euro + TVA, pentru un apartament cu două camere. Gomez susţine că aproximativ 10% dintre apartamentele din faza a treia vor fi pre-contractate în următoarea lună.

Potrivit lui Gomez, cele mai solicitate apartamente din proiectul Vivenda sunt cele cu trei camere, care au preţuri de 83-85.000 de euro + TVA.

"Când am lansat proiectul în 2007, preţurile erau mai ridicate, pentru că era altfel piaţa. Noi am păstrat practic ultimul preţ din ultimii ani. Un apartament cu trei camere e undeva la 83-85.000 de euro şi include şi un loc de parcare şi o boxă. Cele mai cerute sunt apartamentele cu trei camere, deoarece complexul este gândit pentru familii, alături de spaţiile comune şi spaţiile verzi. Românii cer proiecte care sunt aproape de metrou şi de parcuri", a completat Gomez, care a precizat că preţurile apartamentelor s-au redus cu aproximativ 40% faţă de anul 2007.

Mauricio Mesa Gomez a afirmat că aproximativ 80% dintre apartamentele vândute în cadrul proiectului au fost prin credite imobiliare.

"Noi avem un program prin care clienţii în decurs de doi ani plătesc 15% din avansul apartamentului, iar apoi au un pre-acord din partea băncii pentru contractarea unui credit imobiliar. 99% din apartamente au fost vândute prin intermediul agenţilor noştri de vânzări, nu prin agenţiile imobiliare", a explicat Gomez.

El a mai spus că Hercesa refuză să vândă apartamente către investitorii-speculanţi, deoarece îşi doreşte ca blocurile de locuinţe să fie ocupate.

"Noi niciodată nu am lucrat cu investitori, ci cu cumpărători finali. Noi nu lăsăm aceeaşi persoană sau aceeaşi firmă să cumpere mai mult de două apartamente. Nu vrem să finalizăm un bloc, care să fie gol, unde nu locuieşte nimeni. Ideea noastră este să avem un complex funcţional, care are viaţă, nu un proiect mort", a subliniat Gomez.

Valoarea investiţiilor Hercesa în Bucureşti se ridică la aproximativ 150 de milioane de euro în cei 11 ani de activitate pe piaţa bucureşteană, iar firma spaniolă nu intenţionează să-şi extindă portofoliul şi în alte oraşe.

"Mircea Vodă este un proiect fezabil de birouri, care poate începe anul acesta. Suntem dispuşi pentru un pre-leasing de aproximativ 50% dintr-o clădire de birouri de 6.000 de metri pătraţi. Am discutat deja cu băncile şi sunt dispuse să finanţeze proiectul. După aia mai e proiectul de viitor din Ghencea, pe un spaţiu de 140.000 de metri pătraţi de teren şi mai mult de 3.000 de locuinţe", a conchis Gomez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici