Dan Paul va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BVB

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi actual vicepreşedinte al CA al BVB, va candida pentru funcţia de preşedintele al Consiliului de Administraţie al bursei de la Bucureşti.

80 afișări
Imaginea articolului Dan Paul va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BVB

Dan Paul va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BVB (Imagine: Adrian Cojocarul/Mediafax Foto)

"Voi candida la preşedinţia BVB. Cred că bursa are nevoie de o viteză mai mare de dezvoltare şi voi încerca să imprim un alt ritm. Toată lumea a vorbit înainte de instrumente noi, de lucruri noi, de tranzacţi «short», dar ele s-au întâmplat mai puţin. Lăsăm faptele să vorbească înaintea vorbelor, pentru că aşa este mai corect. Cred că trebuie să începem şi un nou program de road-show-uri pentru a atrage companii la bursă, într-un mod mai agresiv, adică să nu mai stăm în birou, ci să mergem noi după companii", a declarat luni Dan Paul.

El a adăugat că pentru a candida la funcţia de preşedinte al CA al BVB va demisiona din funcţia de administrator la firma THR Marea Neagră (EFO), pentru a respecta astfel prevederile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) potrivit cărora un administrator al unei burse nu poate să fie membru al CA la o companie listată.

Pentru o poziţie de membru al Consiliului de Administrator al Bursei au anunţat până în prezent că vor candida un reprezentant al SSIF Broker (BRK), Ciprian Zah, şi directorul Corporate Affairs al Electrica, Eugen Brădean.

Dan Paul deţine din 2006 funcţia de preşedinte al Asociaţiei Brokerilor. Totodată, el este vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti şi preşedintele CA al casei de brokeraj Finaco Securities.

Acţionarii BVB vor alege la 19 februarie noii membrii ai CA şi urmează să analizeze unele modificări la actul constituiv al Bursei, în vederea listării operatorului de piaţă pe propria platformă. Administratorii operatorului de piaţă au propus şi reducerea numărului de membrii ai Consiliului de Administraţie, de la 9 la 7.

Consiliul de Administraţie al Bursei este format din preşedinte şi opt membri.

Acţionarii bursei i-au ales, anul trecut, pe Octavian Molnar, directorul general al IFB Finwest, şi pe Liviu Giugiumică, directorul general al UniCredit CA-IB Securities, pentru a suplini două posturi rămase vancate, după ce CNVM le-a interzis lui Nicolae Rusu şi lui Petru Prunea să mai activeze pe piaţa de capital pentru o perioadă determinată.

Printre administratorii Bursei se regăsesc Stere Farmache, preşedintele CA, Dan Paul şi Sergiu Ovidiu Pop, preşedintele CA al Depozitarului Central. Ultimii doi sunt şi vicepreşedinţi ai CA.

Din Consiliu mai fac parte Mircea Botta, preşedintele CA al Romcapital, Dana Mirela Ionescu, preşedintele CA al Raiffeisen Capital&Investment, Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, şi Adrian Mănăilă, acţionarul majoritar al Elda Invest.

BVB are 306 acţionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj.

Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat în 7,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici