Declin record pe piaţa auto din China. Tesla, compania cea mai afectată

Vânzările de maşini au înregistrat un declin record luna trecută în China, cea mai mare piaţă auto din lume, în condiţiile în care restricţiile COVID au un impact economic sever. Niciun producător auto nu a suferit mai mult decât Tesla.

2024 afișări
Imaginea articolului Declin record pe piaţa auto din China. Tesla, compania cea mai afectată

Declin record pe piaţa auto din China. Tesla, compania cea mai afectată

Producătorul de vehicule electrice a vândut luna trecută 1.512 vehicule în China continentală, în scădere cu 98% faţă de luna martie, potrivit datelor Asociaţiei Autoturismelor din China, anunţă CNN.

De asemenea, producţia Tesla în China a scăzut cu 81%, ajungând la 10.757 de vehicule în aprilie, faţă de 55.462 în martie.

Tesla nu a exportat niciun vehicul fabricat în Shanghai în aprilie, faţă de 60 exportate în martie.

Scăderea vine în contextul în care zeci de milioane de persoane din cel puţin 31 de oraşe au fost blocate timp de câteva săptămâni, provocând întreruperi masive ale lanţului de aprovizionare şi afectând cheltuielile de consum în a doua cea mai mare economie a lumii.

Este o cotitură dură pentru Tesla după un început de an puternic în China continentală. Tesla a fost cel mai bun vânzător de vehicule electrice în această ţară în luna martie, livrând 65.184 de maşini de la fabrica sa din Shanghai. Această cifră a crescut cu 15% faţă de februarie, deoarece cererea consumatorilor pentru vehicule electrice rămâne puternică chiar şi în timpul pandemiei.

Anul trecut, Tesla din Shanghai a exportat 484.130 de maşini, aproape jumătate din cele 936.000 de livrări globale ale companiei.

Dar producţia şi vânzările au fost afectate dramatic în aprilie, când autorităţile au închis Shanghaiul şi multe alte oraşe pentru a controla răspândirea virusului.

Fabrica Tesla a fost închisă timp de câteva săptămâni luna trecută şi abia recent a reuşit să repornească producţia. A repornit însă cu un alt obstacol. Potrivit Reuters, Tesla a oprit din nou cea mai mare parte a producţiei din cauza unor probleme cu furnizorii.

Elon Musk a încercat să minimalizeze îngrijorările legate de blocarea producţiei în China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici