Deutsche Bank intenţionează să disponibilizeze 23.000 de angajaţi

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, intenţionează să concedieze aproximativ un sfert dintre angajaţi, respectiv 23.000, în principal din departamentul procesării tranzacţiilor şi prin restructurarea filialei sale PostBank, anunţă surse financiare citate de site-ul agenţiei Reuters.

495 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank intenţionează să disponibilizeze 23.000 de angajaţi

Deutsche Bank intenţionează să disponibilizeze 23.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin această măsură, volumul personalului Deutsche Bank va rămâne la nivelul de 75.000 de persoane cu normă întreagă, în cadrul schemei de reorganizare decisă de noul directorul general, John Cryan, care şi-a început mandatul în iulie cu promisiunea reducerii costurilor.

John Cryan a prezentat planurile preliminare membrilor consiliului de monitorizare în cursul zilei de duminică. Purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze informaţiile.

Preţul acţiunilor Deutsche Bank scăzuse în ultima vreme, după ce compania dezvăluise în aprilie un amplu plan de restructurare. Imediat după prezentarea planului de reorganizare, cei doi directori executivi, Anshu Jain şi Juergen Fitschen, au demisionat, iar atribuţiile executive au fost preluate de John Cryan.

"Este prima dată când există impresia că cineva pregăteşte decizii dure", a declarat una dintre sursele citate.

Disponibilizările vor viza în principal departamentul tehnologiei informaţionale, specializat în procesarea tranzacţiilor bancare. Cele mai multe disponibilizări ar urma să vizeze filiale din Londra, New York şi Frankfurt. Compania PostBank are aproximativ 15.000 de angajaţi, iar 8.000 ar urma să fie disponibilizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici