Deutsche Telekom şi France Telecom vor să combine reţelele din România

Deutsche Telekom şi France Telecom (Orange), care au combinat anul trecut operaţiunile din Marea Britanie, urmează să fuzioneze reţelele din Austria şi din România din raţiuni similare, pentru a reduce costurile, potrivit ziarului german Handelsblatt.

107 afișări
Imaginea articolului Deutsche Telekom şi France Telecom vor să combine reţelele din România

Deutsche Telekom şi France Telecom vor să combine reţelele din România (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Publicaţia de afaceri citează surse din conducerea France Telecom.

Cei doi operatori telecom vor să exploateze în comun anumite echipamente ale reţelelor lor mobile din Polonia şi analizează dacă ar putea face la fel şi în alte state, precum Austria, România sau Slovacia, a declarat ulterior un purtător de cuvânt al grupului francez.

La solicitarea MEDIAFAX, directorul tehnic al Orange România, Mădălina Suceveanu, a declarat că operatorul va beneficia în mod direct de parteneriatele strategice agreate la nivelul companiilor mamă şi în mod particular de colaborarea între France Telecom şi Deutsche Telekom.

"În acest moment părţile implicate examinează subiectul legat de oportunitatea şi tipul sinergiilor viitoare", a spus directorul tehnic al companiei.

Ea a precizat că Orange România a mai colaborat pe zona tehnică cu ceilalţi jucători de pe piaţa locală de telecomunicaţii, ca parte integrantă a strategiei de dezvoltare a reţelei şi serviciilor furnizate clienţilor.

"Primii paşi au fost făcuţi acum câţiva ani prin folosirea în comun a infrastructurii de telecomunicatţi în anumite zone ale reţelei, cum ar fi colocarea de antene, şi au implicat colaborări cu Vodafone România şi Cosmote România", a spus Suceveanu.

Orange este cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile din România după numărul de clienţi.

Deutsche Telekom deţine 30% din acţiunile grupului elen OTE, care controlează pe piaţa românească Romtelecom, Cosmote România şi Germanos.

Conform celor mai recente raportări, Orange România are aproape 10,5 milioane de clienţi. Al doilea operator după numărul utilizatorilor este Vodafone România, cu circa 9,8 milioane de clienţi la finele anului trecut. Cosmote România ocupă locul al treilea pe piaţă, cu 6,8 milioane de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici