Din toate ţările din Est, doar România nu vorbeşte despre taxarea băncilor

Băncile au intrat în vizorul guvernelor din mai multe ţări central şi est-europene care se gândesc să le taxeze suplimentar, doar în România discuţiile oficiale pe marginea acestui subiect fiind evitate până în prezent.

40 afișări
Imaginea articolului Din toate ţările din Est, doar România nu vorbeşte despre taxarea băncilor

Din toate ţările din Est, doar România nu vorbeşte despre taxarea băncilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Raţiunea de la care s-a pornit în cele mai multe cazuri a fost aceea că băncile care au beneficiat în ultimii doi ani de sprijin financiar din partea statului trebuie să contribuie acum la refacerea economică a ţărilor respective.

Cum în România nu a fost nevoie ca statul să intervină pentru salvarea vreunei bănci, taxarea suplimentară a instituţiilor financiare nu are acelaşi fundament.

Există însă voci care suţin contrariul. "Băncile au beneficiat direct de resursele din economie, din societate şi este necesar ca acestea să aibă un comportament etic, să fie responsabile din punct de vedere social şi să ajute la relansarea economică a comunităţii din care fac parte, inclusiv prin suportarea unor costuri suplimentare", susţine profesorul de finanţe Dan Armeanu de la Academia de Studii Economice.

Citeşte mai multe despre taxarea băncilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici