Directorul operaţional al Renault a demisionat din cauza scandalului de spionaj industrial

Directorul operaţional al grupului francez Renault, Patrick Pelata, a demisionat, luni, din cauza stânjenitorului scandal de spionaj industrial în care a fost implicat producătorul auto francez, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Directorul operaţional al Renault a demisionat din cauza scandalului de spionaj industrial

Directorul operaţional al Renault a demisionat din cauza scandalului de spionaj industrial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renault, la care statul francez este cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 15%, a organizat luni o adunare extraordinară a consiliului de administraţie pentru a analiza concluziile unei anchete a scandalului de spionaj.

Întrebată dacă Pelata şi-a oferit demisia şi aceasta a fost acceptată, sursa citată a afirmat: "Da, aşa s-a întâmplat".

Pelata a evocat posibilitatea propriei demisii în urmă cu o lună, când conducerea Renault şi-a cerut scuze de la trei directori acuzaţi pe nedrept de spionaj industrial în ianuarie. Grupul le-a oferit acestora compensaţii şi posibilitatea reinstalării pe vechile posturi.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a refuzat, la momentul respectiv, să accepte plecarea lui Pelata, al doilea om ca importanţă la Renault, afirmând că nu vrea să adauge o nouă criză la cea existentă.

Potrivit publicaţiei franceze Journal Du Dimanche, pe lângă Pelata, în discuţia consiliului ar fi intrat şi demisiile altor trei directori, respectiv cei pentru afaceri juridice, Christian Husson, resurse umane, Jean-Yves Coudriou, şi securitate, Remi Pagnie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici