Disney va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă în cadrul unei reorganizări a companiei

Directorul general al Disney, Bob Iger, a declarat că va elimina 7.000 de locuri de muncă în cadrul unei restructurări majore a gigantului din domeniul divertismentului, relatează BBC.

310 afișări
Imaginea articolului Disney va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă în cadrul unei reorganizări a companiei

Disney va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă în cadrul unei reorganizări a companiei

Concedierile fac parte dintr-un plan de reducere a costurilor cu 5,5 miliarde de dolari şi a face profitabil serviciul de streaming Disney+.

Măsura vine în timp ce Iger a anunţat primul set de rezultate financiare de la revenirea sa la conducerea companiei, în noiembrie.

Cifrele au arătat o creştere a câştigurilor, dar prima scădere a numărului de abonaţi la Disney+ de la lansarea sa în 2019.

Reducerile de locuri de muncă reprezintăaproximativ 3,6% din forţa de muncă a Disney din întreaga lume.

Iger a făcut anunţul privind restructurarea alături de rezultatele financiare pentru ultimele trei luni ale anului 2022. Cifrele au arătat că veniturile au crescut cu 8%, ajungând la 23,5 miliarde de dolari pentru această perioadă, iar profitul net a crescut cu 11%, ajungând la 1,3 miliarde de dolari.

În timpul trimestrului, numărul de abonaţi Disney+ a scăzut cu aproximativ 2,4 milioane, ajungând la 161,8 milioane.

În cadrul acestui plan, compania se va restructura în trei segmente - o unitate de divertisment, care include filme, televiziune şi streaming; o unitate ESPN, axată pe sport; şi parcuri, experienţe şi produse Disney.

"Această reorganizare va avea ca rezultat o abordare mai eficientă din punct de vedere al costurilor şi mai coordonată a operaţiunilor noastre", a declarat Iger analiştilor în cadrul unei conferinţe telefonice.

Serviciul de streaming al companiei a rămas prioritatea sa principală, a adăugat el.

Acţiunile Disney au crescut cu peste 5% după anunţ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
disney,
rezultate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici