Doi giganţi din auto anunţă un nou val de angajări în România

Germanii de la Leoni şi Dräxl­ma­ier continuă investiţiile în producţia de componente auto în România şi re­crutează noi angajaţi pentru a face faţă comenzilor uzinelor auto din Europa de Vest.

5028 afișări
Imaginea articolului Doi giganţi din auto anunţă un nou val de angajări în România

Doi giganţi din auto anunţă un nou val de angajări în România

 
Producătorul de cabluri pentru in­dustria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa recrutează în prezent 300 de muncitori necalificaţi, cu studii medii, pentru asamblarea şi mon­ta­rea pieselor. Leoni a ajuns la apro­xi­mativ 17.000 de angajaţi în cele trei fa­brici de pe plan local şi continuă anga­jările, potrivit unor informaţii an­te­rioare furnizate de companie. Anga­jaţii Leoni din România repre­zintă 22% din forţa de muncă globală a grupului, scrie Ziarul Financiar.
 
„România a fost pentru mulţi ani şi încă reprezintă o ţară foarte im­por­tantă pentru Leoni, ajungând-se la circa 17.000 de angajaţi în cele trei en­tităţi legale din Arad, Bistriţa şi Piteşti. Anul trecut fabrica din Bistri­ţa a trebuit să gestioneze mai multe pro­iecte de creştere neanticipată a pro­ducţiei în cel de-al treilea trimes­tru din 2015 şi ne-am chinuit să găsim su­fi­cient de multă forţă de muncă adi­ţio­na­lă, întrucât în regiune rata şo­ma­jului era foarte scăzută“, au transmis repre­zentanţii Leoni.
 
De partea cealaltă, Dräxlmaier de­ţine cinci unităţi de producţie în Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Cod­lea (Braşov) şi Hunedoara cu circa 15.000 de angajaţi. „Piaţa auto pre­mi­um se află pe un trend ascendent, iar Dräxlmaier Group, ca furnizor de com­ponente au­to pentru segmentul de lux, bene­fi­cia­ză de această con­junctură şi va con­ti­nua investiţiile în re­giune. Cei mai mulţi dintre anga­ja­ţii grupului Dräxl­maier se află în Ro­mânia, astfel că vom continua şi cam­pa­niile de recru­ta­re, în funcţie de ne­cesarul im­pus de solicitările venite din partea clien­ţilor“, au declarat oficialii Dräxl­maier din România.
 
Cititţi continuarea articolului în  Ziarul Financiar.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici