Dolarul a urcat la un maxim al ultimelor şase săptămâni din cauza crizei din zona euro

Dolarul a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni faţă de un coş valutar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor din zona euro, dar şi a perspectivei de eşec al negocierilor politicienilor americani pentru reducerea deficitului bugetar.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Dolarul a urcat la un maxim al ultimelor şase săptămâni din cauza crizei din zona euro

Dolarul a urcat la un maxim al ultimelor şase săptămâni din cauza crizei din zona euro (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute importante, a crescut la 78,516, cel mai ridicat nivel atins după 10 octombrie.

Euro s-a depreciat cu 0,4%, la 1,3430 dolari pe unitate, aproape de un minim al ultimelor şase săptămâni, de 1,3421 dolari pe unitate.

Piaţa a fost influenţată negativ de creşterea spread-ului (prima de risc) obligaţiunilor spaniole şi italiene faţă de cele germane.

"Temerile legate de datoriile din zona euro reprezintă cel mai important factor care determină la evitarea riscurilor, dar există şi conştientizarea faptului că problemele fiscale ale SUA sunt substanţiale", a declarat Jane Foley, analist la Rabobank.

Victoria covârşitoare a conservatorilor în alegerile din Spania, care s-au angajat să ia noi măsuri de austeritate, nu a reuşit să crească încrederea în capacitatea autorităţilor de la Madrid de a rezolva problemele economice ale ţării.

Pesimismul din piaţă a dus şi la scăderea acţiunilor europene cu peste 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici