Dolarul mai are un pas să intre sub 4 lei, dar analiştii se aşteaptă la o revenire în forţă

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a ajuns ieri la 4 lei, în scădere cu şapte bani faţă de şedinţa precedentă, în timp ce euro a scăzut cu 2,85 bani la 4,4 lei, cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni. Referinţa anunţată de BNR pentru francul elveţian a scăzut uşor la şedinţa de ieri la 4,18 lei.

406 afișări
Imaginea articolului Dolarul mai are un pas să intre sub 4 lei, dar analiştii se aşteaptă la o revenire în forţă

Dolarul mai are un pas să intre sub 4 lei, dar analiştii se aşteaptă la o revenire în forţă (Imagine: Shutterstock)

Pe pieţele internaţionale dolarul s-a depreciat faţă de euro spre 1,09 unităţi, ceea ce se reflectă şi pe piaţa românească. La jumătatea acestei luni, cotaţiile coborâseră spre 1,05 dolari.

Cu toate acestea, analiştii se aşteaptă ca dolarul să se aprecieze în perioada următoare faţă de euro odată cu creşterea supraproducţiei de petrol şi încetinirea cererii din partea Chinei, a doua economie ca mărime la nivel mondial.

Citeşte mai multe despre dolar pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici