Dragoş Petrescu, City Grill: Românii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive

Românii din provincie nu merg la restaurant ca bucureştenii, pur şi simplu pentru a lua masa, ci doar la ocazii festive, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Petrescu, proprietarul lanţului City Grill.

398 afișări
Imaginea articolului Dragoş Petrescu, City Grill: Românii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive

Dragoş Petrescu, City Grill: Românii din provincie merg la restaurant doar la ocazii festive (Imagine: Shutterstock)

"Bucureştiul este un caz special, fericit, în România, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Având în vedere acest venit, oamenii sunt dispuşi, educaţi şi îşi şi permit să iasă la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa", a spus Petrescu.

El a explicat că, dacă găsesc un meniu de prânz sub 5 euro, bucureştenii sunt dispuşi să facă din acest lucru un obicei, iar restaurantele de tipul acesta pot exista şi se pot dezvolta.

În provincie, afirmă Petrescu, având în vedere că venitul pe familie este mai puţin de jumătate faţă de Bucureşti, lucrurile stau diferit şi atunci restaurantele de tip "convenience", având ca scop masa de prânz, cum e City Grill, nu pot rezista.

"Românii din provincie merg la restaurant doar cu ocazii festive, şi atunci tipul de berărie, în care seara există un program, de exemplu, poate funcţiona foarte bine în provincie", a adăugat el.

Din acest motiv, Petrescu se va extinde cu restaurante şi în provincie, dar nu de tip City Grill, ci berării precum Hanul Berarilor din Bucureşti. Primele oraşe vizate sunt Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Din grupul City Grill fac parte restaurantele Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanul Berarilor şi Carul cu Bere, toate în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici