Economia Germaniei a crescut cu 1,5% anul trecut, peste estimările oficiale anterioare

Produsul intern brut al Germaniei a urcat cu 1,5% anul trecut, peste estimările oficiale anterioare, indicând faptul că cea mai mare economie din Europa şi-a reluat creşterea în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit Biroului Federal de Statistică Destatis.

161 afișări
Imaginea articolului Economia Germaniei a crescut cu 1,5% anul trecut, peste estimările oficiale anterioare

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După avansul important de la începutul anului trecut, datorită vremii blânde din timpul iernii, ritmul de creştere al economiei germane a încetinit în lunile de vară. Germania s-a bazat pe creşterea cererii interne, pentru a asigura avansul produsului intern brut, după ce economia a evitat intrarea în recesiune la jumătatea anului trecut, relatează Bloomberg şi AFP.

"Situaţia economică s-a stabilizat la finalul anului", a afirmat Roderich Egeler, preşedintele Destatis.

Economia germană a urcat cu doar 0,1% în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul anterior, pe fondul scăderii investiţiilor, în timp ce în trimestrul al doilea PIB-ul s-a contractat cu 0,1%.

Exporturile şi importurile au crescut cu 3,7% şi, respectiv, 3,3% în 2014 faţă de anul precedent, în condiţiile în care în 2013 avansul exporturilor s-a situat la 1,6%, iar al importurilor, la 3,1%.

În luna octombrie a anului trecut, Germania a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei în 2014 şi 2015, preconizând o creştere a PIB de 1,2% pentru 2014, faţă de 1,8% anterior. Pentru 2015, autorităţile din Berlin au anticipat o creştere economică de 1,3%, semnificativ mai mică decât avansul de 2% prognozat iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici