Economia Poloniei a suferit pierderi de 466 de milioane de euro din cauza sancţiunilor impuse Rusiei

Economia Poloniei a înregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari (466 milioane euro) din cauza embargoului impus Rusiei de către Uniunea Europeană, anunţă ministrul polonez al Economiei, Janusz Piechocinski, citat de site-ul postului Radio Polonia.

272 afișări
Imaginea articolului Economia Poloniei a suferit pierderi de 466 de milioane de euro din cauza sancţiunilor impuse Rusiei

Economia Poloniei a suferit pierderi de 466 de milioane de euro din cauza sancţiunilor impuse Rusiei (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Piechocinski, liderul partidului PSL, a notat că problemele din Ucraina nu sunt doar de natură militară, generând şi reducerea cererii pentru produse poloneze.

"În categoriile afectate de embargoul impus Rusiei, comerţul nostru a suferit pierderi de aproximativ 500 de milioane de dolari" (466 milioane de euro), a explicat Piechocinski.

"Semnalele care vin din Ucraina sunt foarte preocupante, pentru că economia Ucrainei începe să se dezintegreze. Nu excludem posibilitatea unui flux de sute de mii de refugiaţi ucraineni veniţi în Polonia", a adăugat Piechocinski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici