Economia SUA a crescut cu 3,4% în primul trimestru

Economia SUA a crescut cu 3,4% în primul trimestru, comparativ cu perioada similară din 2009, după ce în ultimele trei luni ale anului trecut a înregistrat cel mai mare avans din ultimii şase ani, de 5,6%, potrivit unui sondaj Bloomberg la care au participat 67 de analişti.

18 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a crescut cu 3,4% în primul trimestru

Economia SUA a crescut cu 3,4% în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea Produsului Intern Brut (PIB) din perioada ianuarie-martie a fost susţinută, probabil, de un avans de 3,1% al cheltuielilor populaţiei, comparativ cu intervalul similar din 2009, arată rezultatele sondajului.

De asemenea, ritmul de creştere a cheltuielilor ar putea fi cel mai ridicat din ultimii trei ani. În ultimul trimestru al anului trecut, cheltuielile au urcat cu 1,6%.

"Locurile de muncă sunt o componentă importantă a scenariului. Aceste semne indică o îmbunătăţire a situaţiei angajărilor", a afirmat Russell Price, analist la Ameriprise Financial.

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, declara la mijlocul lunii aprilie, în faţa Congresului SUA, că nivelul ridicat al şomajului şi activitatea redusă din construcţii se numără printre factorii care limitează creşterea economică.

Departamentul pentru Comerţ al SUA va publica primele estimări referitoare la evoluţia PIB din primul triemstru la sfârşitul lunii aprilie. Anul trecut, economia americană a scăzut cu 2,4%, înregistrând cea mai slabă performanţă de după 1946.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici