Economia SUA nu a ieşit încă din recesiune - sondaj

Economia SUA nu a ieşit încă din recesiune, iar peste jumătate din companiile financiare americane nu vor efectua cheltuieli substanţiale şi angajări în următoarele şase luni, potrivit unui sondaj de opinie la care au participat aproape 1.000 de directori din sectorul financiar.

27 afișări
Imaginea articolului Economia SUA nu a ieşit încă din recesiune - sondaj

Economia SUA nu a ieşit încă din recesiune - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului, realizat de Asociaţia Profesioniştilor Financiari, aproximativ 69% din cei intervievaţi consideră că recesiunea, declanşată în decembrie 2007, va continua până spre sfârşitul anului viitor. Doar 11% din repondenţi cred că perioada de scădere economică s-a sfârşit, în timp ce 20% din cei chestionaţi sunt de părere că problemele îşi vor reduce intensitatea până la sfârşitul acestui an.

Informaţiile desprinse din sondaj contravin celor mai recente date şi estimări economice furnizate de instituţii private, care sugerează că economia a început să crească în al treilea trimestru, marcând ieşirea Statelor Unite din cea mai severă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Aproape două treimi din participanţii la sondaj au declarat că vor menţine nivelul actual al salariilor în următoarele şase luni, în timp ce 22% intenţionează să reducă remuneraţiile. Doar 14% dintre cei chestionaţi anticipează că organizaţiile lor vor reîncepe angajările.

Circa 58% din directorii financiari se aşteaptă să menţină sau să diminueze cheltuielile capitale în următoarea jumătate de an. Totodată, mai mult de jumătate din repondenţi au afirmat că accesul organizaţiilor lor la capital s-a stabilizat în ultimele şase luni. Accesul la creditare s-a îmbunătăţit, însă, pentru 22% din participanţii la sondaj.

Sectorul financiar este una din ramurile economice cele mai grav afectate de recesiune, declanşată de prăbuşirea pieţei imobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici